MACKAN DU ÄR GRYM!!!!!

Jag gör en liten kort rapport nu från igår.

Igår tog Malmö sin 3:e raka seger och denna gången mot Troja/ljungby borta med 3-2 efter straffar. En 2 poängare som skulle varit 3 poäng. Nu var jag inte på plats eller såg matchen live, men min bästa vän var på plats och hon sa själv att det var självklart mål. Målet som dömdes bort alltså. Men men, 2 poäng är bättre än inget.

Mina 3 spelare att ha koll på:

Markus Svensson - Efter allt skrivande man fick se så var MACKAN RIKTIGT GRYM OCH GJORDE RIKTIGT SVETTIGA RÄDDNINGAR!!! BRA MACKAN!!!

Lucas Sandström - Hans kedja är grym.

Robin Alvarez - Fortfarande skadad!

Nu tar vi Västerås den 4e jan grabbar !! :)

Mackans andra nolla för säsongen!

ÄNTLIGEN! Ja äntligen var det tid för Mackans andra nolla för säsongen. OJ vad han förtjänar den nollan asså! Och inte bara det, vi krossar Almtuna borta med hela 5-0! Calle är igång. Danskarna är igång. Kesä fick även sätta ett mål idag, han var ju förresten den som fick börja med att sätta det första målet i matchen. Riktigt skönt det asså!

3 nya fina poäng blev det allt idag och det var verkligen sköönt och få dessa 3 poäng nu när vi är i 9 dagars uppehåll, innan det är dags för bortamatch nr 3 av 4 som är mot Troja/Ljungby. ännu en 3:a där grabbar!

1-1 i matcher mot Almtuna!

Det står alltså 1-1 i matcher mot Almtuna. Första matchen dessa två lag möttes var i Malmö Arena, då krossa vi dom med hela 7-3. Men när der var dags för oss borta mot Almtuna ja då var det en revanschsuget Almtuna och då vann dom med 2-0. Och idag har Malmö match mot dom igen. Men denna gången ska Malmö bli segrarna ur det hela. Och eftersom det är sista matchen innan juluppehållet, så hade det suttit riktigt skönt med en 3 poängare här med grabbar! Så KOM IGEN NU BOYS!

P.S Det är förresten bara 4 dagar kvar till julafton:)

Sköön seger igår!

Igår var det verkligen en super viktig seger, för hade vi fått 2 raka förluster inför Almtuna imorgon så hade det varit sjukt jobbigt, för Almtuna är inte dåliga precis. Men viktigt var det som sagt. Men det blev lite väl onödigt spännande i slutet då vi tog på oss en utvisning och då var det riktigt nervöst, men killarna höll ut och vi kunde gå ut som segrare med 4-3 efter full tid, vilket kändes sjukt skönt!

AIK tappade poäng mot Örebro igår, dom förlorade efter sudden. Men den segern som Örebro fick, borde ha blivit efter full tid. Men vad ska man säga, shit happens liksom.

Sen måste jag säga att hyllningen till Niklas Lihagen var riktigt fint gjort av Örebrofansen! :)
"Alltid älskad 71 Lihagen"

Men om vi ska gå över till Malmö igen, så är det match mot Almtuna imorgon och seger där hade suttit fint innan juluppehållet.

Vad händer Malmö!?

Igår var man på 2009 sista hemmamatch och det slutade inte kul direkt, för vi fick återigen en förlust! Och Mora fick sitt 9:e raka seger nu och har 3-0 i matcher mot Malmö också! Men men, serien är lång och vi har många matcher kvar och spela. Ny match imorgon och då är det Sundsvall borta, en vinst är ett måste här för att inte tappa för mycket nu. Så KOM IGEN NY BOYS!!!!

Matchen:

1:a perioden - Första perioden enligt mig själv var riktigt bra måste jag faktiskt säga, chanser kom, men vi satt aldrig dom. 1:a perioden slutade som sagt 0-0. Och faktiskt så fick dom applåder från oss på läktaren. Men som jag sa, riktigt bra period!

2:a perioden - Första perioden enligt mig var riktigt bra, men frågan är ju vad hände sen i andra perioden? Iförsig fick vi lägen i andra perioden också, men vi sätter dom ALDRIG! Men jag måste faktiskt säga att Mackan gör två sjukt bra  räddningar! Men som sagt denna perioden var inte alls bra!

3:e perioden - I tredje perioden blir det riktigt sur rent ut sagt asså! Vi fick chanser men sätter dom som sagt inte, men sen kan man ju bara undra vad domaren höll på med. Dömmer bort 2 mål som ÄR mål, sen vet jag inte vart han fick straffen ifrån? Visst man ska inte klaga, men det målet som han dömde bort och gav oss straff på istället, är bara mål. Hade det varit målkamra där, så hade dom säkert dömt mål, för det är MÅL! Men som sagt, gjort är gjort. Vi fick iallafall ett tröst mål som gjordes av Nichlas Hardt, riktigt snyggt mål faktiskt! Men dock alldeles för sent, men så är det ibland.

Såhär gick det för mina 3 spelare jag har extra koll på:

Robin Alvarez - Skadad, spelade inte!

Lucas Sandström - Jag har säkert sagt det ett antal gånger, men jag måste få lov och säga det återigen, denna grabben är bara så grym så det inte går och beskriva! Säger bara att detta nyförvärv från just Mora har blivit jätte bra, för här har vi en kille som inte ger upp, försöker verkligen och han visar verkligen att han vill nåt bra och sen är han SÅ grym ute på isen. Lucas visar som sagt stort hjärta och det gillar vi verkligen, iallafall jag gör det. Behåll grabben!

Markus Svensson - Mackan gör alltid en bra match, men nu har det varit lite mitt i mellan, men han gör ändå en bra match tycker jag. Men det han riktigt verkligen gjorde bra på var i andra perioden, då han hade två sjukt bra räddningar som båda faktiskt hade kunnat blivit mål på. Men det satte Mackan stopp för genom att göra dom svettiga räddningarna! En räddning var när han var riktigt snabb i siddledsförflyttningen (stavning) och tog pucken så otroligt snyggt! Sjukt bra räddning asså! Andra räddningar var mycker mera svettigare. Där tror nog Mackan att han har pucken, men konstigt nog så var pucken till sist bakom honom, en Mora spelare såg pucken, men Mackan var snabbare med sin klubba och kunde svettigt blockera pucken. Och ännu en räddning var blockerad. och de var riktigt svettiga räddningar, men samtidigt riktigt snygga! Det är våran Markus Svensson de! Grym och stabil!

Match igår, match imorgon och såhär ser schemat ut för Malmös del innan hemmamatchen den 6:e januari 2010 mot Växjö är:

18/12 Sundsvall X-X Malmö
20/12 Almtuna X-X Malmö
29/12 Troja/Ljungby X-X Malmö
4/1 Västerås X-X Malmö

Otroligt skön seger!

Vilken skön seger det blev idag borta mot AIK med 4-2! Och vilken REVANSCH det blev av det hela på ett riktigt fint sätt! Hela matchen igenom var det riktigt bra match och underhållande! Dock ville jag bara säga att det var otroligt dåligt gjort av domaren att inte ta utvisning på en AIK:are när han åkte på Mackan och fick han att bli liggandes! Sjukt dålig stil av domaren! Som tur var Mackan okej efter smällen! Men ändå, borde varit utvisning, men som sagt, inte lönt och klaga, för vi fick ändå vinst med oss så! Riktigt bra gjort grabbar!

0-1 Nichlas Hardt - Oj oj, det var verkligen ett tur mål det. Hardt dumpar typ bara ner pucken och den studsar och studsar och den studsade till sist in i mål. Riktigt snyggt och turligt måste jag säga.

1-2 Lucas Sandröm - Den grabben börjar jag gilla extremt mycket asså! Lucas kämpar, krigar, vill verkligen mycket och visar ett stort hjärta genom att göra sitt bästa på isen och han gör det inte bara bra, utan han gör det strålande! Så jag kommer framöver inte bara ha koll på Alvarez utan kommer ha koll på Lucas Sandström också nu! Nej som sagt, den grabben gör det så OTROLIGT SNYGGT och BRA!

1-3 Jan Urbas - Riktigt snyggt mål detta med. Söderberg tar pucken efter att en AIK:are har slarvat bakom egna målet och passar en fri Jan Urbas som sätter det enkelt rakt upp i krysset och vips 1-3 till Malmö! Riktigt snyggt!

1-4 Victor Svensson - Detta gör bara Victor Svensson så snyggt, han skjuter och sen får han tillbaks pucken och sätter den i mål mot en H-L som inte alls ser ut och vilja ta pucken som till sist gav upp och åkte mot båset för att istället få in AIK:s andra målvakt. Men målet från victor var riktigt snyggt!

Markus Svensson - Vad skulle vi gjort om vi inte hade en målvakt som Mackan? Han gör det sååå OTROLIGT bra och fina räddningar gör han banne med också. Men vad ska man säga, Mackan gör alltid en bra match. Och jag säger bara såhär, denna målvakten kommer vara den viktigaste inför fortsättningen på serien! Sjukt bra gjort Mackan!

Vinst idag och 3 fina poäng hem till Malmö. Nästa match då? Ja nu på onsdag är det dags för hemmamatch och då kommer Mora på besök i Malmö Arena. Dags för revansch där med + det ska bli hockeyfest med mycket folk, så det är bara och boka biljetter till matchen gott folk!

P.S Jag kommer nu mera ha koll på Robin Alvarez, Lucas Sandström och Markus Svensson!

Och återigen, otroligt skönt med vinst idag!

Revansch dags mot AIK!

Malmö 2-3 AIK! Ja det är resultatet som blev i tisdags i Malmö Arena! Jag tycker verkligen inte att Malmö gjorde en dålig match! Men ändå så förlorar man, men istället för att det kunde ha slutat 1-3, så snygga Patrik Hersley till det genom att sätta 2-3 när klockan stod på 19:56 i sista perioden. Synd dock att det målet kom så sent, men bättre 2-3 än 1-3. Eller vad säger ni?!

Men idag så mötts lagen återigen, fast denna gången på Hovet för andra gången. Och Malmö kommer säkert som ett revansch suget lag och jag hoppas verkligen dom visar nu vilket lag dom verkligen är och tar 3 härliga och viktiga poäng tills hemmamatchen på onsdag mot Mora! Och Malmö kommer möta AIK en gång till och då är det i absoluta sista matchen i serien då i Malmö Arena. Men nu är det matchen idag som gäller först och vinst ska det bli!

Jag kommer inte kunna ha koll på Robin Alvarez idag, för han kommer inte spela, men den jag kommer ha extra koll på idag är våran målvakt Markus Svensson!

Och jag kommer rapportera efter matchen.

Är ni inte på plats i Hovet och har viasat hockey. TV bänka er då och se matchen.
För snacket kl 15:45 på viasat hockey!
Matchstart kl 16:00 på viasat hockey!

Vi förlorade i en bra match!

Som rubriken säger så förlorade vi en match igår som vi spelade bra i! Vi hade kanske något på 5-6 stycken spelare borta och då fick Kalis och Robban kalla upp några juniorer. Och hur skötte sig då juniorerna? jag säger bara såhär, WOW! Ge juniorerna mer chans i A laget, för detta gör dom grymt bra asså! Sen borde Sebastian Dyk få flera matcher i A laget, för den grabben har verkligen speed och ett STORT HJÄRTA ute på isen! Han var dels iblandad i MacLeans snygga kvitterings mål!

* Svensson var bra i målet och Mackan kan inte alltid vara bäst, men han gör helt klart en bra match.

* MacLeans kvitterings mål var bara så SNYGGT!

* Juniorerna gjorde det så GRYMT BRA!

* Trycket på läktaren då? Jodå den var bra i början faktiskt, men sen gick det väl lite neråt, men bra tryck ändå tyckte jag. Såhär ska vi fortsätta!

Match på söndag mot AIK igen, fast denna gången borta! Kom igen nu grabbar, revansch dags!

Nästa hemmamatch då? Jodå den 16:e december är det dags för Mora i Malmö Arena! Förra matchen var det 7 672 på plats och såg matchen mellan Malmö - AIK, den 16:e kommer Mora och då ska vi fylla arenan med mer än 7000! Se till och boka biljetter till matchen nästa vecka gott folk!

Örebro överraskar stort!

Jag måste säga så mycket som att Örebro har verkligen imponerat stort på mig och gör det riktigt bra! När vi (Malmö) mötte dom så fick Malmö allt en match mot dom, kanske inte borta mot dom, men hemma fick vi allt det. Så jag säger bara att alla lag får se upp för Örebro, för man ska aldrig säga att ett lag från division är kassa, för vi såg ju på Troja/Ljungby förra säsongen, då imponerade dom stort och denna gången är det Örebros tur och visa vilket lag dom är. För att sedan vara ett lag från division så ligger dom just nu på en 10:e plats i tabellen som innebär att dom klarar sig kvar i hockeyallsvenskan till nästa säsong.

Och idag har dom en tuff match borta mot AIK. Ska Örebro kunna skrälla mot ett topplag? Jag måste säga att tar dom poäng borta mot AIK idag så är det riktigt starkt gjort måste jag erkänna. Så jag hoppas på Örebro vinst idag.

Det är ALDRIG kul med förluster!

Som jag har skrivit på rubriken så är det ALDRIG kul med att få förluster. Idag fick vi en förlust borta mot Mora med 3-2. Mora går i ledningen med 2-0 men vi kommer snabbt tillbaks när Mora har gjort sitt 2-0 mål och vi gör 2-1. Sen gör Mora 3-1 och sen får vi förvisso ett reducerings mål till, men det blev det ända i matchen och resultatet skrevs till 3-2 till Mora efter full tid!

Om matchen då? helt okej. Vi kan bättre, mer säger jag inte.

Men nu glömmer vi denna matchen och tänker på nästa match som är hemmamatch mot AIK i våran borg Malmö Arena nästa vecka på tisdag! En match vi absolut inte får förlora poäng på också. För AIK ska vi vinna över  dom och spela en underhållande match. Men som sagt, hemmamatch nästa vecka på tisdag, dags och boka biljetter och va där och stötta killarna! Och om jag har förstått det rätt så ska det komma över 10.000? Få hoppas på hockeyfest på tisdagen där då!

Malmö X-X AIK den 8 december kl 19:00 i Malmö Arena!

3 riktigt sköna poäng!

Igår vann vi en super viktig match och där skrev resultatet till hela 3-1 mot Sundsvall hemma i Malmö Arena inför en sämre publiksiffra än vad det var mot Troja/Ljungby i söndags. Men 3 poäng var super viktigt att vi fick igår!

Lite kort rapport ifrån matchen igår: Jag tyckte att grabbarna spelade mycket bättre igår än vad dom gjorde i söndags. Dels fick vi också göra mål i PP. BP börha funkar riktigt bra, speciellt igår iallafall. Nej det var helt enkelt bara mycket bättre igår än i söndags.

Domarna måste börja lära sig hockeyreglerna!

Och Mackan skötte sig otroligt bra i målet som han ALLTID gör! Och hade backarna varit mer med så hade Mackan hålt nollan, för det tog Sundsvall 7 sek kvar av 3:e perioden till att göra sitt första mål i matchen. Så hade inte dom gjort det, hade Mackan hållt nollan med resultatet skrivet till hela 3-0! Riktigt tråkigt, men samtidigt så kommer Mackan få flera tillfällen att få hålla nollan!

Som jag skrev längst upp så var det sämre publiksiffra igår än vad det var mot Troja i söndags. Nästa match är AIK hemma den 8:e december och den matchen är det mycket intresse till verkar det som och vad jag har förstått så ska det komma typ över 10.000. Så det ska bli himla kul på tisdag nästa vecka i Malmö Arena. Hoppas på riktig hockeyfest då! Så det är bara och boka biljetter till matchen gott folk!

Men innan matchen mot AIK på tisdag så ska vi först möta Mora borta imorgon och det kommer bli en riktig tuff match ska jag lova er, men spelar dom lika bra som dom gjorde igår, fast ännu bättre så kommer vi få med oss 3 poäng hem till Malmö inför hemmamatchen mot AIK. Och ni som inte kan va på plats och se matchen imorgon har då chansen och se matchen på Kanal 8. Själv ska jag bli bänkad framför TVn för att sen kunna ge er lite rapport från matchen. Så vi får hoppas på det bästa med att få med oss 3 poäng hem till Malmö!

MORA X-X MALMÖ kl 19:00 på kanal 8 imorgon!