2 super viktiga poäng och 5:e raka segern!

4:e platsen är våran nu efter våran seger mot Örebro borta! Och våran 5:e raka seger dessutom! Visst kan man säga att det är dåligt och just bara ta 2 poäng mot ett lag som kommer från division, men jag ska bara säger till er att det kvittar om ett lag är från division, dom kan spela sjukt bra ändå! Och det är precis vad Örebro gör! Men som sagt, vi fick med oss 2 super viktiga poäng till nästa match som är i Umeå då vi har Björklöven att spela mot. Ifredags tog vi en 4-1 seger mot dom i Malmö Arena och ska försöka och ta 3 till! Det kommer bli jätte tufft, men det är bara och GO FOR IT BOYS!




* Powerplay - Nu verkar det äntligen till att funka. Ett mål idag i pp. Riktigt bra och procenten höjs ännu mera! Grymt boys!

* Boxplay - Som sagt bp tycker jag funkar bra fortfarande, ibland har vi riktigt svårt och få ut puckarna, men vårat bp är bra enligt mig ändå.



Mina 2 spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Nu var jag värken på plats eller såg den på S24. Så jag vill inte direkt säga nåt där!


Markus Svensson - Mackan därimot släpper in 3 mål idag. Jag vet och det vet säkert alla andra också, att Mackan gör så våra backar är lugna + sen är han själv mycket lugn i målet. Men jag vill faktiskt ärligt talat se Johan S i målet snart! Så Mackan får vila lite åtminstonde! Men men, så länge man har en grym och stabil målvakt i målet så förstår jag helt klart tränarna varför man vill behålla Mackan i målet!:)  


Björklöven nästa på tisdag, vinst där och 3 poäng och vi har samma poäng som Växjö och möjligtvis blir vi 3:a också!:)


NU TAR VI BJÖRKLÖVEN PÅ TISDAG BOYS!!!!:D


3 fina poäng igår! :)

Igår fick man se ett Malmö som verkligen kom ut från start riktigt grymt bra. Tog ledningen efter första perioden med 1-0. Och den som kom ut riktigt grymt var nya rögle spelaren Richard Demén-Willaume som visade upp sig på ett fint sätt och var bra matchen igenom! Fick iförsig en utvisning som ledde till Björklövens reducering i 3:e perioden, men det skulle inte va nån utvisning där, för han gör nästan inget. Men Rickard var riktigt grym igår och var faktiskt riktigt nära och göra mål i sin debut!:) Men Björklöven kan jag säga var aldrig riktigt nära utan Malmö kunde kontrollera matchen totalt! Och nu är vi riktigt med bland topp 3!:)



* Tomas Wallgrens 3-0 genom styrning var riktigt snyggt gjort! Man kan ju nästan undra vad som har hänt Walle;) Men att han har kommit igång riktigt bra och det är inget och klaga på, för det är bara bra. Kanske sitter babyhawks tiden från förra säsongen i huvet fortfarande och då kanske han vill göra samma version igen!:) Grymt gjort Walle!


* Nästan 5000 på plats i Malmö Arena igår på matchen och rätt så bra tryck var det tyckte jag allt!


* Richard Demén-Willaume gjorde sin debut i Malmö tröjan igår och gjorde det riktigt bra. Var nära och göra mål faktiskt. Men jag tror nog allt att den sitter imorgon mot Örebro borta!:) Grym bra värvning du har hittat Peo!:)



Mina 2 spelare att ha koll på nu när Alvarez är borta resten av säsongen:


Lucas Sandström - Var riktigt grym igår!


Markus Svensson - GRYM SOM ALLTID! Gör riktigt fina räddningar, som sagt vi ÄLSKAR dig Mackan, och din dans för oss igår, var bara härligt och se asså!:D


Ny match redan imorgon faktiskt och då mot Örebro borta. 3 poäng där med grabbar!:D


NU FIXAR VI 3 POÄNG IMORGON MED GRABBAR!!! :D


2 poäng som skulle varit 3 poäng!

Som rubriken säger så skulle vi ha haft 3 poäng och inte 2 poäng. Malmö startade matchen på ett strålande sätt och tog även ledningen genom Carl Söderbergs snygga mål i 5 mot 4 spel. Sen kom ju 2-0 genom Nichlas Hardt, men det målet dömdes ju bort, inte för jag fattar varför, men domaren är aldrig på våran sidan, det har vi vetat länge totalt! Men sen vet jag inte vad som händer, för Örebro kom in i matchen efter att det målet hade dömts bort, då fick dom kvittering, sen till och med en ledning och det var inte rättvisst alls kan jag bara säger er! Men vi kvitterade faktiskt två gånger om, eftersom Örebro tog ju ledningen igen efter att vi tatt och kvitterat, så gjorde dom ju sen 2-3, men några minuter kvar av matchen så blir MacLean hjälte och gör 3-3 och tar matchen till sudden där det blir inga mål, så matchen fick gå till straffar där Malmö tog det längsta strået och vann efter att Söderberg satt det avgörande straffen! Grymt bra att få två poäng, men vi förtjänar 3 poäng istället! Men nöjd får man allt va med 2 poäng och det är jag! 



* Matchen blev försenad och fick starta kl åtta istället pga Örebro var försenade! Och trots att vädret var riktig snökaos så kom ändå 4260 till matchen och såg Malmö vinna efter straffar mot Örebro! Vilket är riktigt STORT + till alla som var där! Riktigt bra gjort gott folk!:)


* Powerplay - Två mål i pp, men det är KATASTROF ändå!!!


* Boxplay - Njaaa. Nu blev målet iförsig i spel 4 mot 4, men jag tycker fortfarande att bp är bättre än pp.




Mina 3 spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Skötte sig jättebra.


Robon Alvarez - Skadad,borta resten av säsongen!


Markus Svensson - Skötte sig som vanligt riktigt bra och var som sagt riktigt grym på straffarna. Men som jag nog allt har sagt tidigare är att Mackan måste få vila snart asså. Så vi iallafall kan ge Johan Svensson en chans.



Ny match imorgon och då mot Björklöven. Nu vill jag se en 3 poängare grabbar! Och mycket folk på läktaren. Och ni som INTE har möjlighet och ta er till Malmö Arena har då chans och se matchen på tvn om ni har viasat hockey. För matchen sänds nämligen imorgon. Men försök och kom till Arenan och stötta dom! :)


Malmö X-X Björklöven imorgon:
Försnack kl 18:45
Nersläpp kl 19:00


NU FIXAR VI 3 POÄNG IMORGON GRABBAR!!!

Underbar 3 poängare igår!

Ännu en 3:a blev det för Malmö och andra raka segern nu! Vilket är riktigt härligt, för nu kan vi verkligen vara med igen bland topp 3 och vi har faktiskt möjlighet och bli 3:a, men då ska det gå Malmös väg med dom andra lagens matcher som det gjorde igår faktiskt + vi fortsätta och vinna våra matcher! Men skulle det bli playoff så är jag nöjd ändå, för då blir det ju flera hemmamatcher, vilket bara är kul, men det kommer samtidigt vara väldigt nervöst, för det är tyvärr bara ett lag från playoff:et som går vidare till kvalet. Men som sagt härlig seger igår och vinsterna ska fortsätta och komma grabbar! Nästa vecka är det två hemmamatcher på rak. En på onsdag och en på fredag. 6 poäng där och vi är riktigt med igen!



* En spelare som måste ha vaknat till är Tomas Wallgren! Igår hade han några lägen och sätta pucken, men dom ville inte då. Men sen fick han äntligen in pucken i mål som betydde 1-2 till Malmö! Och man kan ju nästan undra varför Walle var såhär bra, bara och fortsätta så ju! Så gör du säkert ett hattrick igen som du gjorde förra säsongen på Babyhawks tiden! :)




Mina 3 spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Gör det viktiga 0-1 målet, sen hur han spelade vet jag inte riktigt, för jag var inte på plats, men jag vet att Lucas alltid kämpar och kämpar. Och han gjorde säkert en bra match! Ska försöka och hålla koll på han på onsdag och fredag!


Robin Alvarez - Skadad fortfarande! Comeback på onsdag mot Örebro?


Markus Svensson - Höll nollan senast när vi hade Almtuna i Malmö Arena, kommer till Oskarshamn och släpper in ett mål. Mackan är och kommer alltid och va en grym målvakt. Och Mackan kommer verkligen va den viktiga delen på hela säsongen när playoff/kvalserien börjar närma sig nu riktigt mycket!




Nästa matcher är onsdag den 27/1 mot Örebro och fredag den 29/1 mot Björklöven. Börja boka biljetter och stötta grabbarna till 100% och lite till!:)



NU FIXAR 6 POÄNG NÄSTA VECKA OCKSÅ GRABBAR!!!!

Mackans 3:e nolla för säsongen!

Nu har Mackan hållt nollan i 3 matcher, två mot Almtuna och en mot Borås. Matchen igår var riktigt kul och titta på trots bara ett mål i matchen, men 3 poäng är 3 poäng och viktiga såna var det också minnsan! Malmö får många lägen, men får inte in pucken, den har verkligen väldigt svårt för det. Sen det med att vi dra på oss utvisingar för mycket också. Visst domaren missade rätt många utvisningar som Almtuna kunde fått, men det är domaren det. Men när jag ändå är inne på utvisningar så drog vi på oss en utvisning i slutet på 3:e perioden, då var det nog riktigt nervöst för oss och många andra, för då tänkte man säkert, nej nu blir det säkert 1-1, men ne så blev det inte, tack vare för att Mackan är helt otroligt grym i målet + att han får jätte bra hjälp av sina backar och ja, typ från alla! Vilket visar stort hjärta!




* Power play - STORT SUCK! Det funkar inte alls asså!

* Boxplay - Boxplay därmot är mycket bättre än vad vårat powerplay är!

* 6 poäng denna veckan ska det bli! 3 mot Almtuna igår blev det, imorgon fixar vi 3 nya fina poäng mot Oskarshamn borta!



Mina 3 spelare att ha koll på + vilka som var den/dom bästa backarna:

Lucas Sandström - Igår var Lucas riktigt bra. Först trodde jag faktiskt att det var han som fick målet, men sen ändrade dom tydligen om det till Söderbergs mål,men Sandström fick assist istället och kämpar i matchen och han gör det riktigt bra!


Robin Alvarez - Skadad igen!


Markus Svensson - Otroligt fina räddningar igår, fick bra hjälp av backarna och ja, typ från alla rättare sagt. Håller sin 3:e nolla för säsongen. Vilket är sjukt bra. Och hans glädje vid vårat mål är bara så härligt och se att han blir SÅ glad! Som sagt du är härlig du Mackan!


Backarna - Backarna hjälpte Mackan sjukt bra igår, men jag vill faktiskt lyfta fram just två backar och dom två är Daniel Casselståhl och Robin Weihager.

Cassel utgick tyvärr från matchen efter att ha fått sjukt hårt skott på fingret (eller hur det nu va) under ett av våra BP i 2:a perioden, sjukt ont fick Cassel, domaren blåste inte av, utan han fick ha ont ända tills vi blev 5 spelare på isen eller om det var när vi sköt iväg pucken och kunde byta spelare igen. Men som han försökte, försökte och försökte och gjorde det bra trots att han hade sjukt ONT! Men Cassel har jag alltid sett på ha riktigt stort hjärta och det älskar vi med han!

Robin Weihager, Robin därmot fick en jätte dålig start på säsongen, mycket slarv, fick kanske inte den starte han ville, ha men ju längre in på säsongen gick och flera matcher blev spelade så blev Wejjan MYCKET bättre. Igår var han riktigt bra. Och skjuter han lika mycket som han typ gör nu så kommer den sitta i målet igen! Sen vill jag ge plus till han i egen zon, det är just där han gör det mycket bättre, som sagt, Wejjan har blivit bättre nu!



Och här ni förresten Mackans matcher han har hållt nollan i:

Malmö 1-0 Borås
Almtuna 0-5 Malmö
Malmö 1-0 Almtuna



NU TAR VI 3 POÄNG MOT OSKARSHAMN IMORGON!!!!

Förlust i en underhållande match!

Jaha, då blev det alltså förlust mot topp laget Leksand igår med 5-4. Måste faktiskt säga att det är riktigt starkt och hämta upp ett 3-1 underläge mot just Leksand BORTA! Riktigt grymt gjort! Och vilka snygga mål vi fick se. Speciellt Carl Söderbergs straff. Men det målet som var riktigt skönt va kvitterings målet som betydde 4-4 i tredje perioden och det var genom Patrik Hersley som chansar och skjuter ur en jätte dålig vinkel och pucken går på nåt sätt in i mål. SKÖNT, men Leksand kunde sen lite senare avgöra genom ett slarv som vi tyvärr tar på oss, vad kan det då vara? Jo att vi är 6 man på isen, vilket är utvisning. Hade vi inte fått den slarviga utvisningen så tror jag dock vi hade åtminstonde fått med oss 1 poäng hem till Malmö. Men så är det när man tar på sig massor med utvisningar och slarviga såna. Nu vet jag att många tycker det är dåligt att jag klagar och så, men jag kan verkligen säga att grabbarna gjorde en grym o bra match och gjorde matchen till nåt som verkligen var och kolla på, som vi kallar underhållande match! Och som sagt, vi håller oss kvar på 5:e plats ännu. Men det är bara och ta nya tag tills nästa vecka då vi har Almtuna den 20:e hemma i våran borg. Då ska vi stötta dom fram till SEGER!!!



Mina spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Gjorde det viktiga kvitterings målet som betydde 1-1. Han gjorde det snyggt och ganska så enkelt. Resten enligt mig var helt okej.


Robin Alvarez - Gjorde en helt lart gokänd match mot Borås hemma i Malmö Arena, men sen när det var dags för Leksand borta, ja då får han en skada igen efter att han har gjort sin helt klart schyssta tackling på leksandspelaren. Jag kan hålla med om att det är trist att sånt här händer, men detta kallas hockey och inget annat, då får man liksom va beredd på att sånt här kan hända, eller har jag fel? Vad jag fick veta så kommer nu Robin att typ vara borta i minst 2-4 veckor! J*kligt trist måste jag faktiskt säga!!!


Markus Svensson -  Släppte in 5 mål, bra räddningar, får inte jätte mycket hjälp och jag vill inte va taskig, men Mackan det är dags för dig och vila, för du har gjort sjukt grymma matcher och vi behöver dig senare då serien snart är slut då det antingen eventuellt blir direkt kval eller playoff spel. Så jag skulle faktiskt vilja se Johan Svensson i målet mot Almtuna, men vi får se hur tränarna vill göra.



Match nästa vecka den 20:e Januari mot Almtuna i Malmö Arena, boka biljetter och stötta grabbarna, för nu behöver dom det verkligen!

1 poäng återigen,vad händer grabbar!?

Jaha grabbar, vad händer, återigen bara 1 poäng. Vi ligger under med 0-2 igen, men vi ger liksom aldrig upp och vi fick en kvittering, men sen var det dags och ligga under igen. denna gången med 2-3, återigen en kvittering där. Sen blev det inga fler mål. Utan matchen gick till sudden, inga mål där heller, men skulle vatt, för vi hade ett 4 mot 3 läge, men pp måste FIXAS asså, även om vi gjorde ett mål i pp idag. Men som sagt, inga mål i sudden och då kommer vi till straffarna där kom förlusten. Men kom igen nu grabbar, inte ska vi ge upp nu, bara och kämpa och träna hårt, för på fredag är det dags för Leksand borta!


1 poäng är en poäng och det är alltid nåt.



Min spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Extraforward!


Robin Alvarez - Har inte spelat sedan 4:e december (enligt Johan på hans blogg) och såg nog allt ut och va riktigt spelsugen och matchen från hans sida var helt klart GOKÄNT enligt mig då! Riktigt kul var det och se han spela igen iallafall!!!!:D


Markus Svensson - Jadu vad ska man säga, mackan är grym, men han behöver faktiskt vila snart asså. Kanske låta han stå mot Leksand och sen låta Johan Svenssons stå mot Almtuna? Ja jag vet inte, men jag tycker Mackan behöver vila, men helt okej match från Mackans sida, kunde kanske tatt nåt mål, men men, sånt händer. Bara och kämpa på Mackan, vi älskar dig lika mycket ändå!!!



Måste säga en spelare till och det är Jan Urbas. Vilken grabb asså och vilket snyggt mål han gör också! Toppen urbas!!!


Nästa match är mot Leksand borta och den matchen går faktiskt i tvn på kanal 8 plus viasat hockey tror jag. Jag ska iallafall se matchen. Nu hejar vi fram våra hökar till en 3:e poängare mot Leksand!


1 poäng som skulle varit 3!

Rätt rolig dag idag faktiskt. Först var det menningen att jag faktiskt skulle varit i Karlskoga och sett matchen, men så blev inte det av. Sen var det så att jag skulle följa matchen hemma, men sen får jag ett samtal från min morbror som ringde och frågade mig om jag ville komma och se matchen med honom hemma hos mormor och morfar när det var bara några minuter till nersläpp och jag valde då och sticka till mormor och morfar. Så jag och farsan satt och kollade matchen med morbror då. Vi kanske missade 12-13 minuter på matchen. Först stod det 1-0 till Bofors när vi typ kom, sen kom 2-0. Inte direkt kul. Men sen tog tydligen Kalis time out och då skärpte grabbarna sig och vände totalt 2-0 till 2-2. Sen från 2-2 till 2-4. Grym vändning där asså! Snygga mål också för den delen. Men matchen gick till straffar och där var det Bofors som vann med hela 6-5. En poäng är en poäng, men det skulle varit 3. Men som sagt, denna 1 poängaren är super viktig, nu när serien börjar nå slutet, vad är det? 19 matcher kvar? Mycket kan hända såklart. Men jag tror grabbarna klarar detta. Så vi får hoppas på det bästa nu!




MACKAN DU ÄR GRYM SOM BARA DEN ASSÅ! Vilka räddningar asså. Åhh du är fantastisk!



Mina 3 spelare att ha koll på.


Lucas Sandström - Hade inte så jätte mycket koll på honom.


Markus Svensson - SÅÅÅÅÅÅÅÅ GRYM OCH VILKA RÄDDNINGAR!!!!!!!!


Robin Alvarez - Fortfarande skadad. Men hörde från kommentatorn i matchen att att Robin kan kanske spela på måndag i hemmamatchen mot Borås . Hoppas det är sant, för han är saknad på isen grymt mycket!


Bofors 6-5 Malmö efter straffar, en poäng och nästa match är i Malmö Arena den 11/1 mot Borås. Kom igen nu gott folk, börja boka biljetter, grabbarna behöver vårat stöd. Förra matchen var det lite över 7000 i arenan. Så börja boka gott folk!:)


2 poäng är bättre än inget alls!

Oj oj vilken match på Malmö Arena vi fick se idag. Det var både spännande och NERVÖST!!!

Malmö gör inga mål på 2 perioder, många chanser, men sätter inte dom. MEN i 3:e perioden händer det nåt speciellt, vi gör mål, ett så j**kla viktigt kvitteringsmål, åhh vad det kändes skönt när det målet sattes, sen var vi nog även nära på ledningsmål. Så tredje perioden var riktigt bra. Sen skulle vi ha haft ledning med 2-1, för vi fick ett mål bortdömt. Helt klart mål där. Men men, vi ska vara glada med 2 poäng, och det är jag också.



Min spelare att ha koll på:


Lucas Sandström - Tyvärr så hade jag inte jätte bra koll på honom.. Så vet inte vad jag ska säga där.


Robin Alvarez - Fortfarande skadad!


Markus Svensson - Strålande insats. Behöver nog snart ta och vila och få in Fabian i målet, för Mackan behöver vila nu, men han var bra i matchen + bra på straffarna. Men jag tycker ändå det är dags för honom att få en vila lite nu. Kanske kan han vila mot Borås på måndag hemma i Malmö Arena?



Jag vill faktiskt ge jätte stort beröm till Jan Urbas. VILKET MATCH AV HAN ASSÅ!!! Wow det dära var verkligen nåt, som han kämpade. Mycket bra Urbas!



Publik siffran? Det var mycket folk på plats idag, det gillade vi!



2 poäng idag och nästa match är borta mot Bofors, sen kommer hemmamatch på måndag mot Borås!


NU KÖR VI FÖR 6 där i dom två matcherna grabbar!

Femma nu!

jaha femma nu efter en förlust mot Västerås borta med 4-1 igår. Men jag klagar inte för det, för grabbarna har tagit 3 segrar på dessa fyra bortamatcher. två 3 poängare och en 2 poängare + då en förlust. Men jag är nöjd ändå! Och imorgon är det ÄNTLIGEN dags för hemmamatch och det ska bli riktigt kul och få gå på hockey igen!


Imorgon kommer alltså Växjö på besök i Malmö Arena. Vi kommer från en förlust, men vi ska ta och vinna för det behövs, vi kan inte tappa poäng nu såhär i slutet, när det typ är 20 matcher kvar och spela? Så kom igen nu grabbar och dels publiken! Nu kör vi med bra stöd på läktaren, så jag hoppas ni bokar biljetter! Själv har jag bokat en till min tjejkompis. Så det är bara och börja boka gott folk, för grabbar behöver bra stöd nu!!!




P.S SKAFFA MÅLKAMROR!!!!!!!!!!!




Mina spelare att ha koll på under säsongen:


Lucas Sandström - Håll han kvar i kedjan med danskarna. Blir bra då! Hur han var mot Västerås vet jag inte riktigt, men ska försöka ha koll på honom imorgon mot Växjö.



Robin Alvarez - Fortfarande skadad.



Markus Svensson - släppte in fyra mål mot Västerås... Påväg mot en svacka? Njae tror jag inte direkt på. Bara och jobba på Mackan, så är du i den storformen igen snart. Fast vad ska man säga, du är redan för bra asså!!!




Om ni inte alls har nån chans och ta er till Malmö Arena imorgon och om ni har viasat hockey, så sänds matchen imorgon på tvn.


Sändning - 15:45
Nersläpp - 16:00


P.S Välkommen tillbaka till Malmö Sebastian Ström!


RSS 2.0